بدبو ولی پر خاصیت
به گزارش بهداشت نیوز کنفرانس علمی «فارماکولوژی قلبی عروقی سیر» در پژوهشکده گیاهان دارویی جهاددانشگاهی بیست و دوم خرداد ماه برگزار شد.
در این وبینار که با سخنرانی دکتر سعید کیانبخت عضو هیات علمی این پژوهشکده برگزار شد، خواص قلبی عروقی سیر مورد گفت و گو قرار گرفت.
کیانخت اظهار کرد : خیلی از آأم ها به دلیل بوی تُند سیر از مصرف آن خودداری میکنند، اما دقیقا همان ترکیبات گوگردی که مهمترین آن ها آلیسین دی آلیل سولفید است و باعث بوی بد سیر میشود، فواید فوقالعاده ای دارند. او تاکید کرد: همین ترکیبات از تشکیل مواد سرطانزا در بدن جلوگیری کنند و سلولهای سرطانی را از بین ببرند.
این عضو هیات علمی تصریح کرد: سیر با نام علمی allium sativum هزاران سال است که برای مصارف درمانی مورد استفاده قرار میگیرد و در حال حاضر سیر برای کاهش کلسترول، کاهش ریسک بیماریهای قلبی عروقی و خاصیت آنتی میکروبی به کار می رود. گیاه سیر و داروهای ساخته شده از آن در کنترل و پیشگیری و درمان بیماریهای قلبی عروقی و خون مورد استفاده و همین موضوع به این دلیل مهم است که بر اساس اعلام سازمان بهداشت جهانی ۳۱ درصد مرگ و میر سالیانه بر اثر بیماریهای قلبی عروقی رخ می دهد.
همچنین او گفت : سیر یک گیاه دارویی شگفت انگیز با خاصیت کنترل در بیماریهای قلبی عروقی نظیر تصلب شرایین، چربی خون، فشار خون، لخته شدن خون، نامنظی ضربان قلب و صدمات قلبی می باشد.