مضرات سرب برای بدن
سرب جزو فلزات سنگین است که نه تنها برای حیات بیولوژیکی ضروری نیست بلکه خاصیت سمی دارد.
چه افرادی بیشتر در معرض خطر مسمومیت با سرب قرار دارند
گروههای خاصی بیشتر از بقیه در معرض خطر مسمومیت با سرب قرار دارند. کودکان خردسال بسیار بیشتر از بزرگسالان مستعد مسمومیت با سرب هستند، که خب دلیل اصلی آن هم این است که هر چیزی را خیلی زود وارد دهان خود میکنند. مادران باردار یکی دیگر از گروههای پرخطر هستند که با خطر جدی سقط جنین یا زایمان زودرس مواجه میشوند. مادران آینده و همچنین مادرانی که به نوزاد خود شیر میدهند، اگر در معرض سرب قرار بگیرند میتوانند از طریق شیر دادن خطر را به کودکان خود منتقل کنند؛ در نتیجه این امر میتواند به سیستم عصبی و اعضای بدن کودک آسیب برساند. . منابع سرب در آب آشامیدنی
- منبع آب شما به سرب آلوده است، آب را نجوشانید تا برای نوشیدن سالمتر باشد. در حالی که جوشاندن باعث از بین رفتن باکتریها و سایر عوامل بیماریزا میشود، اما سرب را از بین نمیبرد. در حقیقت، با تبخیر شدن مقداری از آب در اثر بخار و گرما، میزان غلظت سرب درون آن بیشتر میشود.
سرب در آب آشامیدنی؛ خطرات سلامتی آن
فلزات سنگین در آب آشامیدنی می توانند اثرات مخربی بر سلامتی انسان داشته باشند. از جمله این اثرات کاهش رشد اندامها، سرطان، اختلال در سیستم عصبی بدن، اختلال در سیستم دفاعی بدن می باشد و در موارد حاد می تواند خطر مرگ را به همراه داشته باشد. برخی از فلزات نظیر جیوه و سرب، احتمال ابتلا به سندرم “خود ایمنی” را افزایش می دهند که در اثر آن سیستم دفاعی ، برخی از سلولها و ملکولهای بدن را بیگانه طلقی کرده و به آنها حمله می کند و عوارضی همچون روماتیسم قلبی، امراض کلیوی، ناراحتی های عصبی و اختلال در سیستم گردش خون را باعث می شود.