<<کاربرد ازن در تولید لبنیات و پاکسازی سطوح استیل >>
ازن یک ضدعفونی کننده قوی موثر بر باکتریها، قارچها، انگلها و ویروسها، بدون به جای گذاردن هیچ گونه محصول فرعی یا باقی مانده ی سمی از خود است که میتواند کاربردهای گسترده ای در صنعت لبنیات به منظور افزایش ماندگاری یهتر و ایمنی بیشتری داشته باشد.
یکی از کاربرد های مهم دستگاه ازن در لبنیات است
که این دستگاه ازن در لبنیات حذف باقی مانده های شیر و باکتری ها از سطوح استیل است در مرحله اول در پاکسازی تجهیزات،تولید لبنیات شست و شو صورت میگیرد که توده های باقی مانده از شیر را ازبین ببرد
تحقیقات انجام شده نشام میدهد که آبی که در آن ازن باشد ۸۴ درصد باقی مانده شیر را برروی سطوح از بین میبرد درحالیکه آب گرم بدون ازن ۵۱ درصد از آلودگی لبنیات را از بین می برد
میکرو ارگانیسم ها به سطوح تماس شیر چسبیده به سختی از بین می روند و ممکن است باعث نابودی کیفیت میکروبی شیر و محصولات غذایی شوند.
این کار ازن زنی یک روش متفاوت و برخلاف ضد عفونی کننده هایی که بر پایه کلر هستند که در صنعت لبنیات مورد استفاده قرار می گیرد .
تاثیر آب ازن دار بر بیوفیلم های پسدوموناس فلورسنس و آلکالیجنس فیکالی بهتر بود که از نظر اقتصادی ضدعفونی کننده کلر در ۱۰۰ppmازن در مدت ۲ دقیقه انجام می گیرد.
تحقیقات نشان میدهد که هردو ازن (۶ppm برای ۲ دقیقه) و کلر (۱۰۰ppm برای ۲ دقیقه) به طور موثری سبب کاهش سه نوع پسودوموناس در بیوفیلم های کوپن های استیل در مقایسه با کنترل آن می شوند. ترکیب ازن زنی بهترین و موثر ترین روش در از بین بردن باکتری ها و… است
<<< استفاده از آبی که در آن ازن وجود دارد بهترین جایگزین برای آبهای گرم و دستگاه های کلر زنی به منظور پاکسازی و ضدعفونی توصیه میشود>>>
ازن در آب
با استفاده از دستگاه ازن میتوان آب را پاکسازی کرد که باعث از بین رفتن یا غیرفعال کردن هرگونه میکروب های ، ویروس ها ، باکتری ها و انگل ها می شود و اثر مواد غیرآلی موجود در سیستم های آب به دلیل آلودگی را از بین می برد.
استفاده ازن در آب باعث میشود ترکیبات آلی طبیعی مانند اسیدهیومیک و متابولیت های جلبک را کاهش می دهد. آب های سطحی از جمله دریاچه ها و رودخانه ها ، معمولا حاوی سطوح بالاتر میکروارگانیسم ها هستند.
ازن در شیر مایع
شیر خام که به صورت سنتی آن را گرم میکنند تا برای مصرف انسان بی خطر باشد گرما ممکن است هم بر ارزش غذایی و هم بر خواص حساس شیر تاثیر منفی بگذارد.
روژک و همکارانش از ازن تحت فشار (۳۵-۵ میلی گرم بر لیتر در مدت ۲۵-۵ دقیقه) که از این روش به منظور حفظ شیر بدون چربی بوسیله کاهش آلودگی میکروبی استفاده کردند. این روش برای کاهش بیش از ۹۹ درصد تعداد باکتری های سرماپرور استفاده می شود.
یک شرکت سوئدی در سال ۲۰۱۴ یک فرآیند آهسته شامل از پیش ازن زنی و به دنبال آن یک مرحله پاستوریزه کردن معمولی را ایجاد کرد ادعا می شود که این روش منجر به تولید شیرهای مایع تجاری با ماندگاری بیشتر بدون افزایش چربی یا اکسید پروتئین در محصولات نهایی می شود.