مهم ترین اثرات مخرب کلر برای سلامتی دندان ها
این میزان کلر هایی که در داخل آب وجود دارد بر اساس استاندارد های غذایی هستند. اما در زمان های زیادی بعد از شناکردن در استخر ها یا استفاده ار اب های معدنی خراب باعث میشود کلر های زیادی وارد بدن شود و تاثیرات تاثیرات مخربی بر روی سلامت دندان ها بگذارد اکثر افراد تصور میکنند که ضرری برای سلامت انسان ندارد.باید بدانید که این ماده ضد عفونی کنند همان قدر که به سلامتی انسان ها کمک میکند می تواند به یک ماده خطرناک هم تبدیل شود.
کلر باعث از بین رفتن مینای دندان میشود
از مهم ترین و اساسی ترین دلایل از بین رفتن مینای دندان کلر هست که آسیب های جدی را به دندان ها وارد میکند و در حقیقت کلر با وجود مواد شیمیایی که دارد این میناها را از بین میبرد و استحکام آن ها را پایین می آورد و زمینه ای برای پوسیدگی زودرس دندان یا زمینه ساز شکنندگی آن است.
دهان بر اثر مواد شیمیایی خشک میشود
بطری های آب معدنی یک و نیم لیتری حجم مناسب تری نسبت به بطری های دیگر دارد به همین دلیل یک همراه خوب برای سفرهای خانوادگی هستند. اما در طول سفر این بطری ها آب داخلشون گرم میشود و باعث میشود که کلر نسبت به قبل فعال تر شود.
این کلر ها براثر گرم شدن فعال میشوند و باعث میشود بر آنزیم های مفید دهان اثر بگذارد به همین دلیل است که دهان خشک میشود بنابراین خشکی دهان را به عنوان یکی از مضرات مستقیم این ماده اسیدی می شناسند.
آیا کلر آب آشامیدنی خطرناک است؟
سال های قبل Cl2 به عنوان یک ضد عفونی قوی شناخته شد و به آب آشامیدنی اضافه شد به همین دلیل افراد حتی هنگام خرید آب معدنی ، به درصد ماده ضدعفونی کننده موجود در آن توجه می کردند. اما پژوهشگران بعد از مدتی به ضررهای استفاده زیاد از کلر در آب پی بردند که این اتفاق باعث شد که این مواد در آب آشامیدنی کمتر استفاده شود.
اسید ها و آنزیم ها باید به مقدار کافی داخل آب باشد. قرار گرفتن بطری آب در جلوی نور آفتاب باعث میشود آلاینده های شیمایی مانند کلر و… افزایش یابد و این مسئله برروی کیفیت آب تاثیر میگزاردو به همین خاطر است که بعضی از بطری ها طوری طراحی شدند که از ورود نور خورشید به داخل بطری جلوگیری کنند.
کلر، یکی از اصلی ترین و مهم ترین ضدعفونی کننده های مناسب برای آب استخر و آب های مورد استفاده در صنایع و…. است. این روزها درصد کلر موجود در آب شرب آنقدر کم است که می توان آن را بی ضرر دانست. فقط در بعضی از روستاهای دور افتاده برای ضدعفونی کردن آب چاه، از درصد معینی ازکلر استفاده می شود.
استاندارد کلر آب آشامیدنی
استاندارد کلر برای آب آشامیدنی بر اساس استاندارد شماره ۱۰۵۳ سازمان استاندارد مقدار ۰٫۴ تا ۰٫۵ میلی گرم برلیتر می باشد. همواره برای ضدعفونی آب آشامیدنی از از روش های مختلفی استفاده میشود ولی اصلی ترین و مهم ترین ضدعفونی کنند آب از طریق اضافه کردن کلر به آب است .
اضافه کردن کلر به آب برای بهبود سلامت میکروب وباکتری های آب و از رشد موجودات داخل آب جلو گیری میکند وکنترل رشد میکرو ارگانیسم ها
. کلر یک ضدعفونی کننده به حساب می آید. این مواد شیمیایی طی فرایند تصفییه آب به داخل آب اضافه میشود تا از رشد میکروب ها و باکتری ها در آب جلو گیری شود. اضافه کردن کلر به آب بیش از اندازه که برای بدن انسان ضرر دارد ولی کلر نزدن به آب هم نمیشود و برای از بین بردن این میکروب ها و باکتری ها باید به آب اضافه شود و سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده است که پیامد های این کار بسیار کمتر از مزایای آن است و بهتر است این کار انجام شود.