آب شور آبی است که دارای مقادیر بسیار زیادی نمک می باشد مزه شوری آب از غلظت یون کلر می باشد که شدت شوری بستگی به ترکیبات شیمایی آب دارد.
۲ نوع کاتیون وجود دارد که مزه شوری آب را نشان میدهد : ۱٫ کاتیون سدیم ۲٫ کاتیون کلسیم یا منیزیوم
اگر کاتیون سدیم باشد در آبهای با غلظت ۲۵۰ میلیگرم مزه شوری آب محسوس است.
اما اگر کاتیون کلسیم یا منیزیم باشد تا غلظت ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر یون کلر ممکن است مزه شوری در آب آشکار نگردد.
۳٫۵ درصد از آب کل دنیارو مواد معدنی تشکیل میدهند که اکثر مواد موجود در آب نمک و یاهمان کلسیم کلراید است.
با نمک بودن آب دریا ها و اقیانوس ها آنها را در برابر فساد و میکروب ها مقاوم میکند.
علت بانمک بودن آب: شوری آب حاصل پیوند آنیونهایی مثل کلر با کاتیونهایی از جمله سدیم، کلسیم و … است که تشکیل نمک میدهند و تنها در صورت تشکیل نمک مربوطه مزه شوری آب احساس میشود.
این شوری آب بستگی به کاتیون آنها دارد که در این مورد نمک در مقایسه با کلرید کلسیم و منیزیم شورتر است؛ بنابراین آبی بانمک است که حتماً نمک تشکیل شود و اگر کلر به تنهایی وجود داشته باشد آب شور نیست و تنها TDS آن بالاست.
مقدار عمدهٔ نمک در آبها به دلیل انحلال مواد پوستهٔ زمین بعلت فرسایش در آب است اما دیگر علت شوری آب دریاها به جهت فعالیتهای آتش فشانی است.
این مقدار شوری در تمام نواحی کشور متفاوت است که این هم بستگی به جنس خاک آن ناحیه دارد.